Політика
13 лютого 2019
«Опозиційна платформа - За життя» зберігає лідируючі позиції в рейтингах, - соцопитування
Партії «Батьківщина», «Слуга народу» і «Опозиційна платформа - За життя» очолили рейтинг політичних сил, яких найбільше підтримують українські виборці.
news-image

Партії «Батьківщина», «Слуга народу» і «Опозиційна платформа - За життя» очолили рейтинг політичних сил, яких найбільше підтримують українські виборці.

Про це йдеться в результатах соціологічного дослідження, проведеного Інститутом аналізу і прогнозування спільно з аналітичною групою «Соціопрогноз» і Київським прес-клубом, пише «Є!».

За даними опитування, на першому місці знаходиться партія «Батьківщина» з підтримкою в 20% визначилися з вибором респондентів. Друге місце зайняла партія «Слуга народу», яку підтримують 17,7% респондентів. Замикає трійку лідерів партія «Опозиційна платформа - За життя» Вадима Рабиновича. За цю політичну силу готові віддати свої голоси 12,5% виборців.

Далі за списком йдуть партії «Солідарність» з підтримкою в 12,2% і «Громадянська позиція» - 8,9%. Шанси на проходження в парламент також залишаються у Радикальної партії Олега Ляшка, яку підтримали 7,9% респондентів.
У дослідженні також відзначається, що в українців зберігається порівняно висока електоральна активність на майбутніх президентських виборах.

Згідно з наведеними даними, 46% учасників опитування однозначно будуть брати участь в голосуванні. Ще 33% - швидше за все підуть на виборчі дільниці. Точно не підуть голосувати лише 9% респондентів.

При цьому, якби вибори проходили вже на цьому тижні, більшість голосів отримав би Володимир Зеленський. Його підтримали 20,3% опитаних.

Друге місце зайняла Юлія Тимошенко, за яку готові проголосувати 18,9% респондентів. На третьому місці чинний президент Петро Порошенко з підтримкою в 13,9%. Четверте місце в рейтингу зайняв Юрій Бойко -за нього готові віддати свої голоси 12,5% виборців. Замикає п'ятірку лідерів Анатолій Гриценко з рейтингом 8,9%.

Опитування було проведено з 30 січня по 8 лютого 2019 року в 24-х областях України і Києві (виключаючи тимчасово окуповані території Луганської та Донецької областей, а також АР Крим). Всього було опитано 2016 респондентів. Теоретична похибка соціологічного опитування не перевищує 2,2%. Метод отримання інформації: індивідуальне інтерв'ю за місцем проживання респондента "віч-на-віч».

Читайте також:Гордону «подарували» відрізану голову (фото)