Суспільство
14 лютого 2019
Лікарі та науковці попередили про небезпеку пальмової олії
Вживання в їжу пальмової олії веде до ожиріння і розвитку хронічних захворювань у глобальному масштабі, а її виробництво завдає непоправної шкоди природі.
news-image

Останні дослідження свідчать, що пальмова олія руйнує здоров'я та знищує природу, пише «Є!» з посиланням на Лента.

Вживання в їжу пальмової олії веде до ожиріння і розвитку хронічних захворювань у глобальному масштабі, а її виробництво завдає непоправної шкоди природі. Такі основні висновки доповіді, підготовленої експертами Всесвітньої організації охорони здоров'я, яка має бути опублікована найближчим часом.

Індустрію з виробництва і продажу пальмової олії автори доповіді порівнюють із тютюнової та алкогольної промисловістю – як за рівнем шкоди для здоров'я і навколишнього середовища, так і за зусиллями рекламістів та лобістів, котрі намагаються приховати від споживачів правду в гонитві за прибутком.

Виробники рекламують її як нешкідливу. Вченим, політикам і працівникам медичних установ усього світу рекомендується переглянути своє ставлення до пальмової олії, щоб «зменшити негативний вплив цієї індустрії на здоров'я людини і планети». 

У 2015 році в США було заборонено використання в продуктах харчування небезпечних для здоров'я трансжирів, а в 2018 році ВООЗ виступила з аналогічною рекомендацією для всього світу. Експерти організації побоюються, що виробники їжі просто замінять заборонені інгредієнти пальмовою олією – дешевою, але потенційно нітрохи не менш шкідливою. 

Читайте також:Україна рекордно наростила імпорт пальмової олії