Політика
16 лютого 2019
Це наша тверда позиція, - Юлія Тимошенко пояснила директору МВФ Крістін Лагард, чому ціна на газ для українців після виборів буде знижена принаймні вдвічі
Сторони детально обговорили соціально-економічну ситуацію в Україні.
news-image

Сьогодні в межах участі у заходах Мюнхенської безпекової конференції Голова партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко провела зустріч із Директором-розпорядником Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард, інформує «Є!», з посиланням на ba.org.ua.

Автор фото - Alexander Prokopenko

 Сторони детально обговорили соціально-економічну ситуацію в Україні, перспективи економічного розвитку нашої держави та питання співробітництва між Україною та МВФ.

 Юлія Тимошенко наголосила на «необхідності продовження співпраці з МВФ з урахуванням реальної ситуації в економіці та соціальній сфері, щоб питання макрофінансової стабільності та соціальної згуртованості, рівня життя українських громадян були збалансовані, а не в конфлікті».

 Окремо йшлося про пріоритети та виклики на шляху впровадження реформ в Україні після президентських виборів.

 Під час Українського ланчу в межах Мюнхенського безпекового форуму Юлія Тимошенко заявила, що впевнена в тому, що переговори з МВФ триватимуть і завершаться ухваленням програми фінансування реформ, яка враховуватиме зниження ціни на газ для населення принаймні вдвічі.

 Вона наголосила, що співпраця із Фондом є надзвичайно важливою для України. Але на умовах, які не шкодитимуть інтересам звичайних українців.

«Я не дозволю нікому брати ціни на газ монопольні, неринкові, які затверджені не ринком, а урядом, які мають 300% рентабельності. В той час, коли українці мають сьогодні середню заробітну плату 300 доларів на місяць і середню пенсію десь на рівні 65 доларів на місяць. І тому все буде збалансовано, галузь газова буде абсолютно прибутковою, навіть в цьому не сумнівайтеся», – запевнила лідер «Батьківщини».
«Жодного зобов’язання, яке я не змогла би виконати за перші півроку президентства, я як досвідчений політик на себе не беру», – наголосила Юлія Тимошенко.

 Нагадаємо, що 15-16 лютого Юлія Тимошенко та Григорій Немиря беруть участь у заходах Мюнхенської безпекової конференції, яка проходить у м. Мюнхен (Німеччина).

Читайте також: МВФ оцінив нову систему субсидій уряду Гройсмана
Читайте також: Рабінович: Влада знає, що тільки Медведчук здатний повернути мир, тому намагається залякати його