Суспільство
18 лютого 2019
Відмова від алкоголю на місяць: що буде з організмом?
Усі, хто утримувався від спиртного, поліпшили свої аналізи.
news-image

Як повідомляється в звіті про цей експеримент лондонських дослідників на порталі BBC, автори зібрали групу з 26 волонтерів, яких розділили на два загони, пише «Є!» з посиланням на Українське Здоров'я.

Представники одного продовжували вживати алкоголь відповідно до своїх звичок, тоді як в іншому повністю відмовилися від спиртного рівно на місяць.

На початку і в кінці випробувань добровольцям було проведено повне медичне обстеження. Зіставлення його підсумків дозволило побачити різницю в стані організму людей в період “алкогольної свободи” і після місячного утримання.
 
«Всі, хто утримувався від спиртного, поліпшили свої аналізи: у цих випробовуваних знизилася вага і зменшився відсоток жирової тканини печінки, поліпшилися якість сну і здатність до концентрації уваги», – повідомили вчені.
 

За їх словами, найбільш значне поліпшення параметрів роботи організму сталося у людей, які до експерименту не зловживали спиртним, випивали не більше шести келихів пива або вина в тиждень.

Що стосується учасників, які віддавали перевагу більш високим дозам спиртного, то їм експеримент несподівано допоміг почати пити менше – через три тижні після закінчення випробування, повернувшись до звичного існування, вони стали вживати спиртне на 70 відсотків менше.

Читайте також:«Дівчатка - то дівчатка, а хлопчики - то хлопчики»: фінські депутати підняли питання гендерних ролей