Події
19 лютого 2019
Україна увійшла до трійки лідерів за розміром завданого Росії збитку
Так заявляють у Міністерстві економічного розвитку РФ.
news-image

Україна увійшла до трійки лідерів за розміром збитку, завданого Росії 2018 року. Про це йдеться у презентації Міністерства економічного розвитку РФ "Про роботу з усунення бар'єрів на зовнішніх ринках", опублікованій 18 лютого, передає «Є!» із посиланням на Гордон.

Загалом проти російських товарів станом на кінець 2018 року діє 159 обмежень у 62 країнах. У міністерстві економічного розвитку РФ оцінюють збитки від них у $ 6 млрд на рік.

Лідером за кількістю введених заходів обмежувального характеру проти товарів із Росії став Євросоюз (25), на другому місці – Україна (22 обмеження), далі йдуть Індія (16 заходів), Білорусь (13), Туреччина (12) і США (9).

Обмежувальні заходи охоплюють як санкції, так і введені країнами мита, ліцензування, квоти, технічні бар'єри, санітарні та фітосанітарні заходи.

Імовірний збиток економіці Росії з боку країн Євросоюзу становить $ 2,4 млрд, на другому місці йдуть США з $ 1,12 млрд, на третьому місці Україна зі $ 775 млн. Далі йдуть Туреччина із $ 713 млн, Індія із $ 377 млн, Іран із $ 320 млн і Китай із $ 174 млн. Імовірний збиток від обмежувальних заходів, введених Білоруссю, становить $ 42 млн

Найбільших втрат від обмежень зазнав металургійний сектор Росії – майже $ 4 млрд, на другому місці – сільськогосподарська промисловість із $ 1,1 млрд, на третьому – хімічна промисловість із втратами в розмірі $ 640 млн.

Нагадаємо, через агресію щодо України низка західних країн, зокрема США, Канада та ЄС, ввели санкції проти РФ. Обмежувальні заходи неодноразово продовжували та посилювали. 

Читайте також: РФ очолила топ країн торгових партнерів України