Спорт
17 лютого 2015
Пісторіусу дозволили обніматися з родичами
За ненавмисне вбивство легкоатлет-ампутант Оскар Пісторіус отримав від суду п'ять років в'язниці
news-image

Керівництво в'язниці в Преторії поліпшило умови утримання легкоатлета-ампутанта Оскара Пісторіуса, засудженого за вбивство своєї подруги, повідомляє Є! Єдність.інфо з посиланням на The Daily Mail.

Статус ув'язненого змінений з категорії В на категорію А. Це означає, що він не представляє великої загрози для безпеки, і передбачає значне поліпшення побуту спортсмена у виправній установі.

За ненавмисне вбивство легкоатлет-ампутант Оскар Пісторіус отримав від суду п'ять років в'язниці.

Наприклад, тепер засуджений має право обніматися з родичами під час зустрічей, тоді як раніше йому заборонялося фізично контактувати з відвідувачами. Тривалість дозволених візитів збільшилася з двох до трьох годин на місяць, кількість телефонних розмов - з шести до 24 разів на рік. Крім того, Пісторіус отримав надбавку до посібника, який можна витратити в тюремному магазині. Сума підвищена з 100 до 150 південноафриканських рендів (близько 13 доларів). Асортимент магазину включає в себе такі товари, як шоколад, безалкогольні напої та гігієнічні приналежності.

Також спортсмену дозволили використовувати прикраси, крім тих, які носяться на вухах і в носі. Новий статус дозволяє Пісторіусу слухати в камері радіо і мати хобі, що не припускає маніпуляцій з гострими інструментами.

Видання зазначає, що легкоатлет має можливість підтримувати фізичну форму завдяки біговій доріжці і велотренажеру, що знаходяться в лікарняному крилі в'язниці.

Читайте також: «Найгарнішого злочинця США» засудили до двох років в'язниці

У жовтні минулого року Пісторіус був засуджений до п'яти років тюремного ув'язнення за ненавмисне вбивство своєї подруги - моделі Ріви Стенкамп. 14 лютого 2013 південноафриканський спортсмен, перебуваючи у себе вдома, прийняв дівчину за грабіжника і кілька разів вистрілив в замкнені двері ванної, де знаходилася потерпіла. Стенкамп померла від поранень голови.

Пісторіус є шестиразовим чемпіоном Паралімпійських ігор, також він брав участь в Олімпіаді-2012 в Лондоні. На його рахунку срібна медаль чемпіонату світу 2011 року в естафеті.