Київ
21 лютого 2019
У Києві працівники пошти відмовляються спілкуватися українською
У столиці працівники пошти відмовляються спілкуватися українською.
news-image

У Києві працівники пошти відмовляються спілкуватися українською. Про це пише «Є!» з посиланням на Gazeta.

"Колись у вересні 2015 році операторку відділення зв'язку-186 ( Укрпошта) у Київі Язову Олену звільнили за дискримінацію мене за мовною ознакою", - пише користувачка Facebook Даруся Українка.
"Відтоді усі працівники намагалися обслуговувати мене українською мовою. Однак, дехто звільнився і на їхнє місце взяли тих, хто не лише не володіє державною мовою, але й не вважає за потрібне вчити її. У цьому їх підтримує начальник відділення зв'язку-186 Воскобойнікова", - повідомила вона.
"Сьогодні вона патосно проголосила, що ці працівники мають право розмовляти зручною для них мовою. На моє запитання хто дав їм таке право, Воскобойнікова ще з більшим патосом проголосила:"Я!" Овва! На мою погрозу подати на їхнє відділення до суду байдуже повідомила, що це моє право. Висновок: рускій мір крокує нахабно, безстрашно, розуміючи, що банда "керувальників" "кришує" московоротих в усих закладах нашої держави. Через певні обставини наразі я не можу активно проводити боротьбу. То ж прошу небайдужих допомогти не лише поширенням і підтримкою у ФБ, а реальними справами",- пише Даруся Українка.

У селі Копитково Рівненської області священик заборонив людям молитися українською мовою. Парафіяни ще в січні відмовилися від Московського патріархату і перейшли до ПЦУ, але священик відмовлявся проводити службу українською.

Читайте також:11-річний киянин потрапив до Національного Реєстру Рекордів за призові місця на олімпіадах