Війна
23 лютого 2019
Минулої доби на Донбасі дістав поранення один український військовослужбовець
Минулої доби окупанти 14 разів порушили режим припинення вогню.
news-image

Минулої доби в районі проведення операції Об’єднаних сил внаслідок обстрілів з боку бойовиків дістав поранення один український військовослужбовець. Як сказано у зведенні щодо обстановки в районі проведення ООС станом на 07:00 суботи, 23 лютого, оприлюдненому на сайті Міністерства оборони, минулої доби окупанти 14 разів порушили режим припинення вогню, з них 8 разів — із озброєння, забороненого Мінськими домовленостями, інформує «Є!», з посиланням на УНІАН.

Бойовики обстрілювали позиції підрозділів Об’єднаних сил із протитанкового ракетного комплексу, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Також по українських захисниках вівся прицільний снайперський вогонь. У смузі дій оперативно-тактичного угруповання «Схід» бойовики вісім разів обстріляли опорні пункти українських військ:

чотири рази у районі населеного пункту Лебединське, з них двічі — з мінометів калібру 120 мм, а також з протитанкового ракетного комплексу, гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів;

двічі, з мінометів калібру 120 мм, гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів поблизу села Водяне;

з ручних протитанкових та підствольних гранатометів і стрілецької зброї в районі населеного пункту Авдіївка;

в районі міста Мар’їнка вогонь вів ворожий снайпер.

У смузі дій оперативно-тактичного угруповання «Північ» окупантами здійснено шість обстрілів позицій підрозділів Об’єднаних сил:

двічі, з мінометів калібру 120 мм та станкових протитанкових гранатометів поблизу населеного пункту Новозванівка;

з мінометів калібру 82 мм, а також станкових протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів поблизу села Катеринівка;

 з мінометів калібру 82 мм у районі населеного пункту Кримське; з гранатометів різних систем поблизу селища міського типу Луганське;

зі стрілецької зброї в районі населеного пункту Станиця Луганська.

"Підрозділи, які зазнали вогневого впливу противника, відповідали на ворожий вогонь застосуванням усіх наявних чергових вогневих засобів, не заборонених Мінськими домовленостями", - йдеться у зведенні.

 За даними розвідки, 22 лютого вісім окупантів знищено та двох поранено. Також знищено дві одиниці військової автомобільної техніки противника. Від початку поточної доби вогонь по позиціях українських військ бойовики не відкривали.

"Об’єднані сили надійно контролюють противника на лінії зіткнення, дотримуючись при цьому умов припинення вогню", - наголосили у прес-центрі ООС.
Читайте також: Загострення на Донбасі: поранено трьох бійців ООС, окупанти зазнали значних втрат