Світ
24 лютого 2019
«Герої не вмирають»: у центрі Москви проходить Марш пам'яті Бориса Нємцова (фото)
Своїх прихильників на Марш закликав вийти також штаб Навального у Москві.
news-image

У центрі Москви проходить погоджений Марш пам'яті Бориса Нємцова. Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, марш проходить за маршрутом від Страсного бульвару по внутрішній стороні бульварного кільця, потім проспектом Академіка Сахарова майже до перетину із Садовим кільцем, інформує «Є!», з посиланням на УНІАН.

Люди прийшли з російськими державники прапорами, прапорами російських опозиційних партій і рухів «Солидарность», «Парнас», «Форум свободной России», «Яблоко», а також плакатами з цитатами Нємцова: «Демократия - это право выгонять власть», «Сила в правде, а правда в силе», «Путин должен уйти». Крім цього, можна побачити плакати: «Долой диктатуру», «За Россию без произвола и коррупции». Також багато плакатів з портретами політв'язнів, зокрема й українців - Сущенка, Сенцова та інших. Збір учасників розпочався - з 13:00 мск до 14:00 мск. Початок руху - о 14:00. Закінчення заходу - до 16:00. Учасники акції, щоб потрапити на Марш, зобов'язані пройти огляд поліцією і перетнути металодетектор. Проносити рідину в обгороджений периметр, яким проходить рух людей, заборонено. Як зазначила російська активістка Ксенія Ларіна, Нємцов був головною ланкою, що об'єднує і з'єднує опозицію.

«Його немає - і все рухнуло. Пам'ять є, а справи немає. Найстрашніша зрада пам'яті Бориса - це роз'єднаність і розгубленість нашої опозиції. Хіба не так?», - сказала Ларіна.

Російський опозиціонер Дмитро Гудков заявив, що бере участь у Марші, аби «не тільки пам'ятати про минуле, а й боротися за сьогодення». 

«За всіх тих, кого зробила своїм заручником держава. За Настю Шевченко. За Славу Єгорова. За хлопців з «Нового величия» і «Сети». За Олега Сенцова. За українських моряків та російських вірян. За всіх, кого тримають у тюрмах через те, що вони думають не так, як потрібно злочинцям у владі», - сказав Гудков.

Своїх прихильників на Марш закликав вийти також штаб Навального у Москві.

«Ми закликаємо вас взяти в ньому участь і разом з нами виступити проти політичних вбивств і вшанувати пам'ять Бориса Нємцова», - йдеться у повідомленні штабу Навального.

Повідомляється, що марш пам'яті Бориса Нємцова проходить під українським гаслом "Герої не вмирають". Учасники колони розгорнули транспарант з відповідним написом. Акції «Марш Нємцова» планується провести в 33 містах Росії та інших країн.

Читайте також: У Лісабоні вшанували пам‘ять Героїв Небесної сотні інсценізацією Майдану під посольством РФ (відео)