НСТУ веде перемовини із гуртом Kazka щодо участі у Євробаченні
НСТУ допускає, що на пісенному конкурсі "Євробачення-2019" може взагалі не бути представника від України.
news-image

Національна суспільна телерадіокомпанія (НСТУ) веде перемовини з гуртом Kazka з приводу можливої участі у пісенному конкурсі Євробачення-2019. Про це в ефірі "Громадського" заявила член правління НСТУ Олександра Кольцова, пише «Є!».

За її словами, "Суспільне" веде перемовини з гуртом Kazka щодо участі в Євробаченні.

"Але мені здається, зараз, в цій ситуації - це криза, на яку немає однозначної відповіді, правильної, тому що суспільство розділене", - сказала Кольцова.

У той же час НСТУ допускає, що на пісенному конкурсі "Євробачення-2019" може взагалі не бути представники від України.

Відзначимо, що четверте і п'яте місця в нацвідборі зайняли Brunettes Shoot Blondes і Yuko відповідно.

Нагадаємо, Maruv перемогла у Національному відборі на Євробачення, зайнявши за оцінками журі другу позицію і вигравши глядацьке голосування. Однак у НТКУ – мовника, який співпрацює з Євробаченням, – з'явилися питання до її гастрольного графіка: на весну у співачки заплановано декілька концертів у Росії. Сторони провели переговори з приводу умов обов'язкового для кожного учасника Євробачення контракту з мовником, але не змогли дійти згоди. Вирішено було не відправляти Анну Корсун представляти Україну в Тель-Авів.

Європейська мовна спілка, яка організовує Євробачення, вже заявила, що покладає всю відповідальність за вибір учасника від України на НТКУ і чекає на його рішення. Зі свого боку телеканал СТБ, який проводить нацвідбір, дав розширений коментар щодо правил конкурсу. У ньому йдеться, що вони не вимагають від учасника відмовлятися від гастролей у Росії і жодним чином не регламентують його політичну позицію.

Варто відзначити, що група Freedom Jazz, яка посіла у нацвідборі друге місце, відмовилася представляти Україну на Євробаченні-2019. 

Читайте також:Княжицький пропонує змінити правила відбору на Євробачення