Світ
28 лютого 2019
Європейський мовний союз відреагував на відмову України від Євробачення-2019
З сумом Європейський мовний союз може підтвердити, що Національна громадська телекомпанія України поінформувала EBU, що після подальших обговорень вони прийняли важке рішення не брати участь в конкурсі Євробачення 2019 року.
news-image

Європейський мовний союз відреагував на рішення України відмовитися цього року від участі в Євробаченні.

Відповідний коментар опублікований на офіційному сайті Євробачення, передає «Є!» з посиланням на ZIK.

«З сумом Європейський мовний союз може підтвердити, що Національна громадська телекомпанія України поінформувала EBU, що після подальших обговорень вони прийняли важке рішення не брати участь в конкурсі Євробачення 2019 року», – йдеться в повідомленні.

Відзначається, що з цього питання будуть подальші обговорення з українською стороною, «але ми сподіваємося побачити їх знову в 2020 році».

Раніше голова правління НГТУ Зураб Аласанія повідомив, що Україна не братиме участі в пісенному конкурсі Євробачення в 2019 році.

Нагадаємо, що голова Національної громадської телерадіокомпанії України Зураб Аласанія заявив, що НСТУ і MARUV не дійшли згоди і відмовилися підписувати угоду. Таким чином, рішення про виконавця, який представлятиме Україну на Євробаченні-2019, поки не прийнято.

Крім MARUV в національному відборі взяли участь Freedom Jazz, Anna Maria, Kazka, Brunettes Shoot Blondes і YUKO. 

Читайте також:Україна відмовилась від участі в «Євробаченні 2019»