Події
1 березня 2019
Патрульних, після поїздки з якими помер чоловік, арештували
Чоловік помер внаслідок переохолодження.
news-image

Печерський районний суд Києва обрав запобіжні заходи трьох патрульним поліцейським, які висадили з авто чоловіка по дорозі до Вишгорода, а зранку його знайшли мертвим у лісосмузі за містом. Про це повідомляє прес-служба Державного бюро розслідувань, передає «Є!» із посиланням на УП.

Зокрема, двох працівників поліції на два місяці взяли під варту без можливості внесення застави, третього відправили під цілодобовий домашній арешт з відстороненням від посади.

За даними слідства, патрульні поліцейські силоміць посадили до службового автомобіля агресивно налаштованого 31-річного чоловіка і потім висадили на виїзді з Києва.

"Згодом тіло цього чоловіка виявили у лісосмузі за містом", - стверджують в ДБР.

У ДБР повідомляють, що поліцейські не мали права застосовувати силу та кайданки.

Матеріали про подію спрямували до ДБР, а трьом патрульним поліцейським оголосили про підозру за ч. 3 ст. 365 ККУ (перевищення службових обов’язків, що призвело до тяжких наслідків у вигляді смерті людини).

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 7 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади.

Нагадаємо, подія сталася 17 лютого. За інформацією патрульних, вони висадили чоловіка на в'їзді до Вишгорода, тому що він постійно намагався вийти з машини та не бажав їхати додому. Ймовірно, він помер внаслідок переохолодження. 

Читайте також: У Києві трьом патрульним оголосили підозру через смерть затриманого