Світ
1 березня 2019
Франція виплатить 15 тисяч євро афганському хлопчику-мігранту
Джаміль Хан провів шість місяців в таборі для мігрантів.
news-image

Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) зобов'язав Францію виплатити 15 тисяч євро афганському мігранту за нездатність захистити його, коли він, будучи 12-річним, жив один у тимчасовому таборі для мігрантів у Кале, передає   «Є!» із посиланням на Європейську правду.

Джаміль Хан провів шість місяців в убогому таборі та був там одним із безлічі дітей без супроводу, повідомлдяє агентство AP.

Хан перетнув Ла-Манш в березні 2016 року і тепер живе в Бірмінгемі.

Страсбурзький суд заявив, що французький уряд не зробив усе можливе, аби надати опіку дитині та захистити її. Суд постановив, що влада порушила європейську конвенцію про права людини, яка забороняє нелюдське або таке, що принижує гідність, поводження.

Рішення було ухвалене на тлі суперечностей з приводу нової французької бази даних про молодих мігрантів, які стверджують, що вони діти.

Міністерство внутрішніх справ Франції повідомило, що кількість мігрантів, офіційно визнаних неповнолітніми, збільшилася в три рази у проміжок між 2015-м та минулим роком і склала понад 17 тисяч осіб. Водночас значно більша кількість дорослих мігрантів заявляють, що вони є дітьми, аби отримати спеціальну державну допомогу і притулок від місцевих органів влади.

Читайте також: Дочку речника Путіна взяли стажуватись в Європарламент