Події
3 березня 2019
Супрун попередила українців про небезпеки “марафонів схуднення”
Супрун навела небезпеки подібних дієт.
news-image

З наближенням пляжного сезону чимало людей бажають набути форми і наважуються на так звані “марафони схуднення” з жорсткою дієтою та інтенсивними тренуваннями. В.о. глави МОЗ Уляна Супрун попередила про небезпеку подібних методів для здоров'я, інформує «Є!», з посиланням на УНІАН.

Як зазачила Супрун у Facebook мова йде про суворі дієти, що обмежують денне споживання калорій до 800-1000, часто забороняють жири і вуглеводи, водночас супроводжуються інтенсивними тренуваннями.

“Такий режим дійсно веде до стрімкого схуднення. В цей час людина переживає сильний дефіцит калорій та тіло мусить витрачати запаси жиру. Англійською такі дієти називають сrash diets, тобто руйнівні”, - наголосила вона.

Супрун навела небезпеки подібних дієт. Зокрема, слабкість і запаморочливість, втрата м’язів, брак мікроелементів, формування каменів в жовчному міхурі, ризик повторного набору ваги і навіть збільшення ризику передчасної смерті та смерті через серцево-судинні хвороби. Втім вона зазначила, що якщо “марафон схуднення” означає підтримку з боку кваліфікованого лікаря та тренера, формування здорового збалансованого раціону та звички тренуватися, то це може бути варте уваги.

“Найкраще, що ви можете зробити для свого здоров’я, це знайти ті раціон і режим тренувань, які вам будуть комфортні та які ви зможете підтримувати все життя, а не лише два виснажливих тижні”, - наголосила в.о. міністра.



Читайте також: Їжте більше та втрачайте вагу: дієта, яку радять вчені