Суспільство
4 березня 2019
Названо основні психічні захворювання росіян
У МОЗ РФ оприлюднили статистику.
news-image

У МОЗ Росії розповіли про найпоширеніші психічні розлади у росіян, передає «Є!»

Так, на першому місці опинилися розлади непсихотичного характеру, які діагностовані у 2 000 647 пацієнтів.

Керівник відділу епідеміологічних та організаційних проблем психіатрії центру імені В.П. Сербського Борис Казаковцев повідомив, що такі розлади найбільш характерні для людей молодого та середнього віку.

«Це загальна назва для розладів, що протікають без психозу, коли людина взагалі вже не усвідомлює, що з нею відбувається, потребує госпіталізації. Це така велика група пацієнтів, стан яких багато в чому залежить від навколишньої ситуації, екологічних і соціальних факторів. Їх можуть провокувати будь-які фактори: сімейне життя, безробіття, пияцтво - все що завгодно», - пояснює він.


З цієї групи найбільш поширені органічні непсихотичні розлади (розлади психіки, які виникають внаслідок ураження головного мозку), невротичні, пов'язані зі стресом, і соматоформні розлади (неврози), а також поведінкові розлади дитячого та підліткового віку, неуточнені непсихотичні розлади.

Далі йдуть психози і стани недоумства (1 097 909 осіб - у 2017 роц): найчастіше пацієнти страждають органічними психозами і (або) недоумством і шизофренією.

На третьому місці - розумова відсталість (862 176 осіб - у 2017 році). 

Читайте також: У Фінляндії запустили онлайн-трансляцію про життя личинок мух (відео)