Події
3 березня 2019
Окупанти у Криму затримали архієпископа Климента
Станом на 12:50 архієпископа відправили до центрального райвідділку поліції на вул.Футболістів, 20.
news-image

У анексованому Росією Криму затримано та доправлено до райвідділку поліції архієпископа Сімферопольського і Кримського Православної церкви України Климента.

Про це 3 березня на своїй сторінці у Facebook повідомив громадський активіст Андрій Щекун. 

За його даними, станом на 12:50 архієпископа відправили до центрального райвідділку поліції на вул.Футболістів, 20.

"Зараз він там і перебуває. Станом на 13:20 архієпископ очікує слідчого і адвокатів", - повідомив Щекун.

Також він зазначив, що у неділю Климент мав виїхати до Ростов-на Дону для зустрічі з українським політв'язнем Павлом Грибом.

"Затримали його просто в автобусі на центральному автовокзалі Сімферополя, де він перебував і планував виїхати до полоненого", - додав Щекун.

Як пише Центр журналістських розслідувань, сам Климент повідомив, що мав їхати до Гриба, оскільки "суд Ростова дав дозвіл на його відвідування у СІЗО". 

"Як мені сказали у черговій частині, був дзвінок з повідомленням, що у Сімферополі в церкві на вул.Севастопольській щось вкрали. Тобто хтось нібито подзвонив, що в моїй церкві крадіжка. І тому вони мене затримали на автовокзалі, зняли вже з автобуса. Це все брехня. Так як про те, хто я, вони дізналися, тільки коли привезли в райвідділ, і через 30 хвилин придумали таку версію", – прокоментував своє затримання Климент.

У свою чергу уповноважена ВР України з прав людини Людмила Денісова повідомила, що намагається зв’язатися з приводу затримання архієпископа з російським омбудсменом Тетяною Москальковою.

Згодом Денісова заявила, що вважає що причиною затримання Климента його заплановану поїздку до СІЗО для відвідання українського політв‘язня Павла Гриба.

"РФ боїться, що усьому світові стане відома правда щодо стану здоров‘я Павла. Їм є, що приховувати. До цього судове засідання по Павлу перенесли, коли в Росію приїхав лікар, який мав розповісти про реальний стан здоров`я політв’язня", - зазначила омбудсмен.
Читайте також: В Афінах за запитом України затримали екс-топ-менеджера компанії Курченка