Політика
4 березня 2019
Рабінович: Гроші на будівництво доріг в Україні через офшорні компанії виводяться за кордон
Політик вважає, що за корупцію у сфері будівництва доріг чиновники повинні відповідати за законом.
news-image

Всі дороги в Україні будуються офшорними компаніями, щоб виводити гроші за кордон. Про це заявив народний депутат України, голова політичної партії «Опозиційна платформа - За життя» Вадим Рабінович в ефірі авторської програми «П'ять питань Вадиму Рабіновичу За життя» на телеканалі NewsOne, передає «Є!»

«Я пам'ятаю, як прем'єр-міністр оголосив, що у нас в країні буде рік доріг. І 30 мільярдів гривень пішло на дороги. Я недавно їздив цими жахливими українськими дорогами. Дуже б хотів, щоб прем'єр-міністр ними би проїхав теж. Якщо хтось із вас побачить ті європейські магістралі, про які влада нам розповідає, значить, ми з вами їздимо по різних дорогах. Насправді у нас яма на ямі, і ця сфера вважається одним з найприбутковіших бізнесів», - зазначив парламентарій.

За його словами, на будівництві доріг не тільки крадуть мільярди, а й виводять їх за кордон.

«Чому всі дороги будують офшорні компанії? У нас же є українське дорожнє будівництво. Але, щоб ви знали для себе, майже всі дороги будуються за документами іноземними компаніями. Це робиться з однієї причини - тому що гроші вони вивозять за кордон. Що потрібно для того, щоб будувати дорогу? У неї потрібно вкласти гроші, якісні будматеріали й знайти фірму, яка потім перевірить результат. Але ніхто цього не робить», - підкреслив народний депутат.

Політик вважає, що за корупцію у сфері будівництва доріг чиновники повинні відповідати за законом.

«У нас є уряд, який розпоряджається нашими з вами грошима. Ми з вами найняли менеджерів управляти нашим спільним добром. Ці «чесні» особи, яких ми бачимо на екранах кожен день, залишилися сам на сам з нашими грошима. Вони вкладають мільярди грошей в дороги, але при цьому результату немає. Як були дороги «яма на ямі», так і залишилися. Так вони ще й через офшорні фірми виводять ці мільярди за кордон. Я подав законопроект про заборону роботи державних компаній з офшорами. Цей законопроект зможе за добу подолати корупцію в цій сфері», - підсумував Вадим Рабінович.