Події
4 березня 2019
До 1618 дзвінків на добу: чоловік телефонував у «103», щоб розповісти про відверті фантазії
Мешканець Краматорська телефонував щодня.
news-image

На початку лютого до Краматорського відділу поліції від КЛПУ «Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» надійшло повідомлення про те, що невідомий безпідставно займає лінію «103». Внаслідок його дій люди, які реально потребують екстреної медичної допомоги, не мають можливості її отримати, передає «Є!» із посиланням на  Краматорський відділ поліції.

Співробітниками відділу поліції Краматорська у найкоротший строк було встановлено особу зловмисника. Ним виявився місцевий житель, 1988 року народження.

В ході розслідування стало відомо, що хуліган з жовтня 2018 року по лютий 2019 року майже кожен день дзвонив на лінію «103».

Коли диспетчер відповідала, він мовчав або починав розповідати свої відверті фантазії. Чоловік здійснював підряд від 400 до, найбільша встановлена кількість, 1618 дзвінків тим самим займаючи лінію «103» від 1,5 до 6 годин за добу.

Зловмиснику повідомлено про підозру за вчинення 104 фактів вчинення хуліганських дій передбачених ст.296 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді накладення штрафу від п'ятисот до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до п'яти років.