Економіка та бізнес
5 березня 2019
В уряді пропонують встановити граничний розмір тарифу за опалення
Кабінет міністрів України найближчим часом може ухвалити рішення про встановлення максимального граничного розміру тарифу та опалення та гарячу воду в Україні.
news-image
Кабінет міністрів України найближчим часом може ухвалити рішення про встановлення максимального граничного розміру тарифу та опалення та гарячу воду в Україні, пише «Є!» з посиланням на Громадське.

Метою такого рішення є забезпечення однакових умов оплати за теплопостачання в Україні, адже наразі різниця між тарифами за тепло в різних областях коливається від 1200 до 1800 гривень.

«Якщо хтось думає, що за рахунок бюджетних коштів може покрити свою безгосподарність, то цей період уже закінчується», — повідомив міністр соціальної політики України Андрій Рева під час селекторної наради 5 березня.

Водночас голова уряду Володимир Гройсман зазначив, що така різниця у тарифах спричинена технологіями виробництва тепла та закликам місцеві влади інвестувати в удосконалення тепломереж.

Раніше в Київтеплоенерго повідомляли, що тарифи на опалення та гарячу воду у столиці зросли на 40-60%.

Нагадаємо, що на засіданні уряду 19 жовтня 2019 року ухвалили рішення про підвищення цін на газ для населення на 23,5%. Відтак, з 1 листопада вартість газу для населення склала 8550 гривень за тисячу кубометрів.

Читайте також:В Україні з 1 травня очікується чергове підвищення тарифів