Суспільство
5 березня 2019
У Росії значно зріс рівень нетерпимості до українців – звіт Ради Європи
Незважаючи на антиукраїнську риторику останніх років, напади на українців є рідкістю.
news-image

Рівень нетерпимості в Росії щодо українців значно зріс з 2014 року після результаті незаконної анексії Криму і російського військового втручання, що призвело до збройного конфлікту на сході України. Про це йдеться в доповіді Європейської комісії проти расизму та нетерпимості (ЄКРН), заснованої Радою Європи, передає «Є!» із посиланням на Європейську правду.

"З 2014 року, в результаті незаконної анексії Російською Федерацією Республіки Крим та міста Севастополя і російського військового втручання, що призвело до збройного конфлікту на сході України, значно зросла нетерпимість до українців. В основному це має політичну спрямованість, зображуючи українців ворогами Росії", - йдеться в доповіді.

У документі вказується, що російські державні чиновники і політики допускають значну кількість расистських висловлювань, особливо під час виборчих кампаній. Основні їх мішені - мігранти з Кавказу і Центральної Азії, мусульмани і українці.

"У дискурсі громадських діячів, політиків і релігійних лідерів регулярно фігурують гомофобні, трансфобні і ненависницькі висловлювання. Нетерпима публічна риторика все так же залишається безкарною", - зазначає комісія.

У той же час ЄКРН повідомляє, що, незважаючи на антиукраїнську риторику останніх років, напади на українців є рідкістю "тому, можливо, що їх важче ідентифікувати".

Автори доповіді вказали, що в документі відображена ситуація на 22 червня 2018 року.

Читайте також: У Європарламенті вирішили відкласти відмову від переведення годинників