Наука та технології
7 березня 2019
Skoda офіційно презентувала свій перший електромобіль (відео)
Чеський автовиробник Skoda у Женевському автосалоні презентував свій перший електричний кроссовер Vision iV.
news-image

Чеський автовиробник Skoda у Женевському автосалоні презентував свій перший електричний кроссовер Vision iV — електрокаром можна буде управляти зі смартфону,  а його заряду вистачить на 500 км.

Про це повідомляє автоцентр ElectroCars на своєму сайті, пише «Є!» з посиланням на Економічну Правду.

Зазначається, що електрокар побудували на платформі  MEB компанії Volkswagen, яка призначена спеціально для електромобілів.

"Машина отримала плавну лінію даху, масивний капот і фірмову решітку радіатора з кристалічною структурою. Також електрокар має світлодіодні передні фари, С-подібні задні ліхтарі і напис ŠKODA з червоною підсвіткою на кормі. Замість дверних ручок Skoda матиме сенсори, замість зовнішніх дзеркал – камери, а керувати більшістю функцій автомобіля можна за допомогою смартфона", – повідомляється на сайті автоцентру.

Окрім того, у кроссовера просторий 4-місний салон, оброблений штучною замшею.  Там розробники розмістили двоспицеве кермо, цифрову панель і нову інформаційно-розважальну систему MIB 3-System. Також Vision iV має великий багажник об’ємом 550 літрів.

"Концепт обладнали системою автономного водіння 3-го рівня. Вона контролює прискорення, гальмування і обгони", – йдеться у повідомленні.

Також нову Skoda оснастили двома електродвигунами загальною потужністю 306 кінських сил. До "сотні" електромобіль розганяється за 5,9 секунди. Максимальна швидкість  – 180 км/год. На одному заряді машина може проїжджати близько 500 км, а до 80% акумулятор можна зарядити всього за 30 хвилин.

Читайте також:Bugatti продав найдорожчий у світі автомобіль