Політика
7 березня 2019
Мер Дніпра ініціює виплати винагород за викриття вандалів і наркоторговців у місті
Таке рішення Борис Філатов прийняв після інциденту, що стався два дні тому.
news-image

Міський голова Дніпра Борис Філатов має намір внести на найближчу сесію міськради проект рішення, що юридично закріпить механізм виплат із міського бюджету винагород людям, які допомагатимуть виявляти вандалів і наркоділків у місті, передає «Є!» із посиланням на Інтерфакс.

Як повідомили в прес-службі міськради Дніпра, таке рішення Б.Філатов прийняв після інциденту, що стався в ніч на 6 березня. Тоді на фасадах будинків у центральній частині міста з'явилося кілька десятків написів, які рекламують наркотики. Крім цього, вандали нанесли написи й на пам'ятник першому почесному громадянину міста Олександру Полю.

На своїй сторінці в соцмережі Facebook Б.Філатов написав, що має намір виплатити грошову премію в 100 тис. грн особам, які допоможуть ідентифікувати зловмисника, котрий наносив ці написи.

"Це - неприпустимі речі, за які треба суворо карати. Я вирішив виплатити з фонду мера винагороду за інформацію, яка допоможе встановити особу злочинця. Ми маємо досвід роботи з такими механізмами. Ще у 2014 році ми використовували інструмент винагород за виявлення сепаратистів. Також були прецеденти, коли ми виплачували премії поліції за впійманих вандалів. Я внесу на найближчу сесію міськради проект рішення, який юридично закріплює механізм виплати таких винагород уже з бюджету", - зазначив Б.Філатов.

Наразі мерія шукає підрядника, який спеціалізується на відновленні фарб на фасадах та інших поверхнях, пошкоджених під час цього інциденту. Мер також закликав поліцію і городян об'єднати зусилля для виявлення вандалів.

Читайте також: Мер Дніпра висловився з приводу перейменування області