Політика
7 березня 2019
Клімкін: РФ переселить в окупований Крим 50 тисяч росіян
Також міністр зазначив, що на території окупованого Криму підготовлена інфраструктура для ядерної зброї.
news-image

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що мілітаризація Росією анексованого Криму триває і вже в наступні роки кількість російського персоналу там може досягти 50 тисяч осіб. Про це він сказав під час прес-конференції у четвер, передає "Укрінформ", повідомляє «Є!»

"Мілітаризація Криму досягла якоїсь межі, але далі вона буде відбуватися — те, що знаємо, що в наступні роки там буде майже 50 тисяч російського персоналу", - сказав очільник МЗС.

За його словами, Росія переселяє на територію Криму десятки тисяч своїх громадян, серед яких може бути багато людей із кримінальним минулим.

"Переселяють десятки тисяч людей з Росії, причому досить різних за національною, релігійною ознакою. У нас є побоювання, що багато з них має ще і кримінальне минуле. Тобто спеціально переселяють людей, яких можна контролювати", - зазначив він.

Міністр також додав, що ФСБ щодня викликає кримчан із метою залякати їх.  А затримання архієпископа ПЦУ Климента, за його словами, було "взагалі за межами всіх червоних ліній".

"Ви прекрасно розумієте (але багато хто в світі це відчуває, та не до кінця розуміє), що Росія не змогла перетворити окуповану територію на звичайну Росію. Це набагато гірша версія Росії, набагато гірша версія диктатури, де багато людей бояться просто виходити з дому", - наголосив Клімкін.

Також він зазначив, що на території окупованого Криму підготовлена інфраструктура для ядерної зброї.

Клімкін підкреслив, що значною мірою російська експансія в Сирію та на Близькій Схід відбувається саме з окупованого Криму.

Читайте також: Якщо за п'ять років Україна не зробить ривок, Росія нас розвалить, - Клімкін