Події
8 березня 2019
У Харкові відбувся Марш жіночої солідарності, йому намагалися перешкодити радикали (фото)
Перед колоною учасників Маршу жіночої солідарності зібралися представники націоналістичної організації "Фрайкор".
news-image

У Харкові в п'ятницю, 8 березня, відбувся Марш жіночої солідарності з нагоди Міжнародного жіночого дня. Як повідомляє UA: Харків, організатори до участі у заході на Сумській вулиці заявили близько 300 осіб, інформує «Є!», з посиланням на УНІАН.

"Зібралися заради солідарності і підтримки. Щоб разом сказати, що місце жінки - не тільки вдома або на кухні, але й у публічному просторі міста", - пояснила мету акції одна з організаторів Анна Шаригіна. Вони пройшли по центру міста з гаслами "Місце жінки скрізь", "Бунтуй, кохай, права не віддавай", "Не продавайся за квіти - завтра станеш біля плити", "Хлопців і дівчат гнітить патріархат". Перед колоною учасників Маршу жіночої солідарності зібралися представники націоналістичної організації "Фрайкор" з плакатами "Фемінізм - хвороба" і "Феміністка - не жінка". Вони також вигукували гасла "Нації потрібні матері й діти" і "Краса. Жіночність. Материнство".

У коментарі журналістам представник організації Георгій Тарасенко заявив, що націоналісти виступають проти "фемінізму як дегенеративною ідеології". Видання також зазначає, що порядок на акції охороняли 200 поліцейських.

Радикали виступали проти маршу жінок / фото kh.vgorode.ua

Після закінчення маршу учасники "Фрайкора" спробували наздогнати його учасників, однак цьому завадила поліція. Під наглядом правоохоронців жінки сіли в мікроавтобус і поїхали з площі Конституції.

Читайте також: МЗС Франції сплатить 450 тис євро штрафу за недостатню кількість жінок на посадах