Події
13 березня 2019
Рада розгляне петицію про легалізацію медичної марихуани
Автори петиції вимагають законом врегулювати доступ пацієнтів до препаратів з канабісу.
news-image

Петиція з вимогою легалізувати використання марихуани з медичною і науковою метою набрала необхідні для її розгляду 25 тисяч підписів на сайті Верховної Ради. Тепер Рада протягом 3 робочих днів повинна опублікувати на своєму сайті повідомлення про початок розгляду петиції, передає «Є!» із посиланням на 24 канал.

Автори петиції вимагають законом врегулювати доступ пацієнтів до препаратів з канабісу при лікуванні хронічного болю, епілепсії, анорексії, хвороби Альцгеймера, хвороби Паркінсона, герпесу, виразок, втрати ваги при СНІДі, діабетичній нейропатії, різних формах склерозу і при багатьох інших недугах.

У петиції закликали нардепів шляхом внесення змін до законодавства створити належні умови для повноцінного застосування рослин у медичній і науковій діяльності, в тому числі з метою розробки, клінічних досліджень та держреєстрації лікарських засобів або протоколів лікування, які передбачають використання продуктів із вмістом канабіноїдів.

Автори петиції також пропонують врегулювати питання легального обороту продуктів із вмістом канабіноїдів, в тому числі хворими особами.

Читайте також: Парубій відключив мікрофон «опоблоківцю», який відмовився виступати українською (відео)