Суспільство
13 березня 2019
Кримчани отримують біометричні закордонні паспорти: видано вже понад 140 тисяч примірників, - депутат
Минулого року громадяни України оформили 4 млн 700 тис. біометричних паспортів.
news-image

140 тисяч кримчан і севастопольців отримали українські біометричні закордонні паспорти. Про це на своїй сторінці в Facebook заявив народний депутат і радник мера Києва Дмитро Білоцерковець, передає «Є!»

«Кримчани продовжують активно отримувати українські закордонні біометричні паспорти. Так, виходячи з відповіді, отриманої мною від Державної міграційної служби на 1 лютого 2019 року, було видано 140 295 закордонних паспортів. Страшний сон Кремля починає ставати реальністю. Деокупація Криму почалася!»- зазначив політик.

Відзначимо, з червня 2017 року громадяни України, які мають біометричний паспорт, можуть відвідувати 30 країн Європи без отримання візи: всі країни Євросоюзу, крім Великобританії та Ірландії, а також Швейцарію, Ліхтенштейн, Ісландію та Норвегію. Українці можуть перебувати там до 90 днів протягом кожних 180 днів.

Нагадаємо, що за минулий рік громадяни України оформили 4 млн 700 тис. біометричних паспортів для виїзду за кордон. Також протягом 2018 року громадяни України оформили 1 млн 300 тис. внутрішніх ID-карток.

Читайте також: Ми стали літати на 25% більше, і це заслуга президента, - блогер