Економіка та бізнес
15 березня 2019
Гройсман відповів на пропозицію Коболєва щодо газу
Прем'єр категорично проти скасування регулювання цін на газ.
news-image

Уряд не скасовуватиме регулювання цін на газ з ініціативи Нафтогазу. Про це заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман під час візиту до Харкова у четвер, 14 березня, повідомляє Інтерфакс-Україна, передає «Є!»  

Що стосується заяв Нафтогазу за цінами на газ, прем'єр заявив, що уряд обмежив ціну, і вона не може бути більша за 8,55 за кубометр.

"Якщо Нафтогаз зможе продавати дешевше - я це підтримую. Якщо вони це зроблять, я це підтримую, і вперед. Але в пропозиції Нафтогазу може бути пастка. Вони пропонують скасувати обмеження ціни. І якщо ми скасуємо обмеження, завтра вони прийдуть і скажуть, що ціна зросла і має бути (для споживачів, - ред.) 10 чи 11 грн. Я цього допустити не можу. У нас встановлена ​​межа - 8,55. Все, що нижче, - повністю підтримую і навіть вимагаю: чим дешевше продавати газ, тим краще", - додав він.

Крім того, прем'єр заявив, що уряд вивчить пропозицію наглядової ради Нафтогазупро продовження повноважень голови правління компанії Андрія Коболєва до 22 березня 2020 року.  

"Що стосується наглядової ради. Вона внесла пропозицію підписати новий контракт на нових умовах, які досить близькі до того, що я вимагав. Це одна з перших адекватних пропозицій, які отримав уряд від наглядової ради. Будемо це проговорювати для фіналізації рішень", - сказав Гройсман.

Чи будуть підвищувати ціну на газ із травня, прем'єр не сказав. Як відомо, згідно з вимогами МВФ, Україна повинна підвищити вартість газу ще на 40% протягом року.    

Читайте також: У «Нафтогазі» заявили про можливість не піднімати ціни на газ з 1 травня