Події
15 березня 2019
На Київщині небезпечно зросла кількість вовків
Найбільше вовків живе в лісах Поліського регіону.
news-image

На Київщині майже в два рази збільшилася популяція вовків. Цих хижих тварин уже помітили в районах області, де їх раніше не було, зокрема, в лісах Іванківщини. Навесні в Оливі було зафіксоване збільшення звернень мешканців щодо нападів вовків на свійських тварин, пише   1News, передає «Є!»

Якщо впродовж останнього двадцятиліття в області відстрілювали щорічно в середньому по 10-15 вовків, то в мисливському сезоні 2016-2017 років було добуто 35 тварин. Найбільше вовків живе в лісах Поліського регіону, у минулих сезонах там добували по 12-15 тварин. Цьогоріч же, як стверджують єгері, там налічується ще 46 вовків. У інших районах області також збільшилася їх кількість.

Серед головних причин збільшення популяції вовків на Київщині називають збільшення кількості копитних тварин, малосніжні зими (важко було вистежувати вовків), значні пожежі, що трапилися весною та влітку минулого року в Чорнобильській зоні , які могли викликати міграцію цих хижаків.

В Україні чисельність вовка регулюють впродовж року мисливці-вовчатники, але таких спеціалістів з кожним роком стає все менше. Якщо в результаті  прийняття зареєстрованих законопроектів, вовка віднесуть до звичайного мисливського виду, єгерська служба не матиме права його регулювати , а полювання стане можливе лише за спеціальним дозволом і тільки в мисливський сезон, як наслідок ми отримаємо зростання його популяції.

Колектив ДП “СЛП “Київоблагроліс” повідомляє, що нинішня чисельність вовка знаходиться на межі, яку наші мисливські угіддя не можуть витримати, що спонукатиме хижаків шукати собі їжу поблизу осель місцевих мешканців.

Читайте також: У Франції кури на смерть заклювали лисицю