Україна
19 березня 2019
Після холодів буде аномально тепло: свіжий прогноз погоди по Україні до початку літа
У квітні температура повітря може піднятися до 28 градусів тепла.
news-image

Весна в цьому році в Україні буде на кілька градусів тепліше звичайного. У квітні температура повітря може піднятися до 28 градусів тепла.

З кінця березня - початку квітня можливе змінне короткострокове зниження температури, може доходити до заморозків. Орієнтовно з 10 по 20 квітня температура буде підніматися вище норми, до +28°. Але в разі хмарності температура може бути трохи нижче - до +20-22°.Про це повідомила завідувачка відділом кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів Українського науково-дослідного метеорологічного інституту НАН України Вазіра Мартазінова, передає «Є!» з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

У цілому, по всій території України в квітні показник середньої місячної температури буде вище на 2 градуси. Залежно від регіону температура буде від +9° до +11°.

На початку травня також буде зберігатися висока температура, а після 20 числа очікується похолодання з опадами, шквальними вітрами і, можливо, градом.

У травні середньомісячна температура повітря очікується на 2-3 градуси вище норми і складе від +15-17° на заході і до +17-18° на решті території країни.

Що стосується опадів, то їх кількість буде поступово скорочуватися і в цілому в квітні їх буде не багато, особливо з другої половини місяця. З середини травня норма опадів стабілізується і збережеться до середини червня на рівні 1-2 міліметра в день.

На початку червня буде не дуже тепла погода з можливими опадами.

Читайте також:Поетеса Ліна Костенко сьогодні святкує 89-й день народження