Суспільство
21 березня 2019
На Вінниччині батюшка Московського патріархату не віддає церкву селянам, люди моляться на вулиці
Ще 21 січня селяни переважною більшістю вирішили вийти з підпорядкування УПЦ Московського патріархату і приєдналися до Православної церкви України.
news-image

В селі у Вінницькій області прихожани Української церкви моляться під храмом, бо батюшка не погоджується з рішенням громади про приєднання до ПЦУ, пише «Є!» з посиланням на Главком.

18 березня в селі Пеньківка Літинського району ієромонах Софроній (Чуприна) звершив богослужіння для місцевих вірян Православної церкви України. На відправу, яка відбулась на церковному подвір’ї, зібралися парафіяни храму святителя Миколая.

У повідомленні зазначається, що ще 21 січня селяни переважною більшістю вирішили вийти з підпорядкування УПЦ Московського патріархату і приєдналися до Православної церкви України.

З того часу усі богослужіння громада проводить на вулиці біля храму, адже місцевий священик відмовився підтримати бажання більшості своєї пастви. Цього разу, незважаючи на будній день, на молитву зібралося понад 50 вірян. Після молитви усі присутні мали змогу вклонитися перед іконою святителя Миколая з часткою його святих мощей. Отець Софроній передав парафіянам вітання від митрополита Вінницького і Барського Симеона та нагадав про історію та значення свята Торжества Православ’я, яке святкувалося напередодні.

Читайте також:Без головних уборів і лавки для сидіння: ПЦУ змінить правила відвідування храмів