Події
21 березня 2019
У НБУ розповіли, коли з'являться в обігу монети в 5 і 10 гривень
Українці зможуть розраховуватися одночасно і новими монетами, і банкнотами відповідних номіналів необмежений період часу.
news-image

Національний банк України ще остаточно не визначився із датою введення 5-ти й 10-ти гривневі монети. Про це повідомила прес-служба НБУ у відповіді на запит УНН, передає «Є!» 

"У 2019 – 2020 роках Національний банк України планує вводити в обіг монети номінальною вартістю 5 та 10 гривень. Точну дату Національний банк повідомить громадянам додатково і заздалегідь – за кілька місяців до дати їх уведення. Національний банк враховуватиме потреби економіки у цих номіналах та логістичні чинники", - зазначила прес-служба.

Наразі, за даними прес-служби, також не визначені обсяги перших партій нових монет кожного номіналу для розподілу між банками України.

При цьому в НБУ нагадали, що нові обігові монети вартістю 1, 2, 5 та 10 гривень презентовані відповідно до політики оптимізації номінального ряду банкнот та монет України ще минулого року.

Ці монети з часом замінять банкноти відповідних номіналів, що зараз перебувають в обігу. Українці зможуть розраховуватися одночасно і новими монетами, і банкнотами відповідних номіналів необмежений період часу, доки монети поступово не замістять банкноти в обігу.

Читайте також: «Ощадбанк» почав виплачувати субсидії грошима