Політика
22 березня 2019
Трамп хоче визнати право Ізраїлю на Голанські висоти
Американський лідер хоче визнати суверенітет Ізраїлю над спірною територією.
news-image

Президент США Дональд Трамп заявив, що настав час Вашингтону визнати суверенітет Ізраїлю над Голанськими висотами. Про це він написав на своїй сторінці у соцмережі Twitter, передає «Є!» із посиланням на ТСН.

"Через 52 роки для Сполучених Штатів настав час повністю визнати суверенітет Ізраїлю над Голанськими висотами, що має критичну стратегічну важливість і значимість у сфері безпеки держави Ізраїль та регіональної стабільності", - написав президент США.

Нагадаємо, у липні 2018 року президент Росії Володимир Путін заявив, що Дональд Трамп наполіг на розведенні ізраїльських та сирійських військ в районі Голанських висот.

Довідка: Голанські висоти - це спірна територія, яку вважають своєю Сирія та Ізраїль. До 1967 року вони входили до складу Сирії, але армія Ізраїлю захопила більшу частину цієї території під час Шестиденної війни у червні 1967 року. Тепер сирійські та ізраїльські сили розділяє демілітаризована лінія.

У грудні 1981 року парламент Ізраїлю ухвалив закон про поширення ізраїльської юрисдикції на Голанські висоти, але ООН не визнала цього рішення.

Читайте також: Екс-адвокат Трампа під присягою зізнався, що залякував людей за його дорученням