Події
22 березня 2019
Клімкін закликає міжнародну спільноту тиснути на РФ для звільнення Гриба
Російське псевдосудочинство засудило важкохворого Павла Гриба до 6 років колонії.
news-image

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін закликає міжнародну спільноту тиснути на Російську Федерацію з метою звільнення незаконно засудженого до шести років позбавлення волі українського політичного в'язня Павла Гриба.

Про це глава українського зовнішньополітичного відомства Павло Клімкін написав у мікроблозі Twitter, пише «Є!» з посиланням на УНІАН.

«Милосердя, людяність, гідність - ці поняття не відомі країні-окупанту, країні-агресору. Російське псевдосудочинство засудило важкохворого Павла Гриба до 6 років колонії. Закликаю цивілізований світ тиснути на РФ для його якнайшвидшого звільнення», - зазначив Клімкін.

Нагадаєм, сьогодні, 22 березня, Північно-Кавказький окружний військовий суд засудив до шести років колонії загального режиму громадянина України Гриба за нібито "сприяння тероризму". Після вироку Гриб оголосив голодування.

Хлопець вимагає допустити до нього лікарів та уповноваженого ВР з прав людини Людмилу Денісову. Про затримання Гриба стало відомо 28 серпня 2017 року, коли про це заявив його батько Ігор Гриб, на той час член громадської ради Держприкордонслужби України.

За словами батька, 24 серпня 19-річний юнак поїхав до білоруського Гомеля на зустріч з Тетяною Єршовою, з якою познайомився і спілкувався тільки в соціальних мережах. Дівчина мала приїхати на зустріч з Росії. Пізніше стало відомо, що українець утримується у слідчому ізоляторі в Краснодарі. Російські слідчі звинувачували його в нібито підготовці теракту на шкільній лінійці в Сочі.

У Павла важке вроджене захворювання - портальна гіпертензія, йому необхідно щоденне специфічне лікування. Влада Росії відмовляється дозволити українським лікарям провести огляд Павла в СІЗО. 29 січня 2019 року уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова заявила, що Гриб перебуває на межі життя і смерті та потребує негайної операції на серці.

Читайте також:Росія засудила Гриба до 6 років в’язниці