Події
25 березня 2019
Українські жінки з дітьми просять забрати їх із Сирії
Жінки з українським громадянством, що переувають на території Сирії, просять допомогти їм повернутися до України.
news-image

Про це повідомив глава Меджлісу кримськотатарського народу, нардеп від БПП Рефат Чубаров у Facebook, пише «Є!» з посиланням на Соцпортал.


- На сьогодні в Меджлісі кримскотатарского народу відомо про 75 осіб (21 жінка, 54 малолітніх дітей), які перебувають у важких умовах на територіях зі зруйнованою інфраструктурою, - зазначив Чубаров.

Останнім часом на адресу Меджлісу кримськотатарського народу та на мою адресу, як народного депутата України, стали надходити звернення жінок - громадян України різних національностей, які, в силу різних життєвих обставин, опинилися разом з малолітніми дітьми на території Сирії, з проханнями допомогти їм повернутися в Україну.

З метою надання допомоги громадянам України, які опинилися в скрутному становищі за межами своєї країни, Меджліс кримськотатарського народу взаємодіє з Міністерством закордонних справ України.

- Оскільки на території Сирійської Арабської Республіки наразі відсутні дипломатичні установи України, просимо осіб, що володіють конкретними відомостями про випадки перебування в Сирії громадян України, які шукають захисту у власної держави і не мають можливості зв'язатися з нами, інформувати за адресою: Chubarov.Refat@rada.gov.ua, - йдеться у повідомленні.

Читайте також:У Сирії підірвався автомобіль з американськими журналістами