Політика
25 березня 2019
У березні 2019 року 111 депутатів не проголосували у Верховній Раді жодного разу
Комітет виборців України зафіксував новий антирекорд.
news-image

Комітет виборців України зафіксував новий антирекорд: у березні 2019 року 111 депутатів не проголосували у Верховній Раді жодного разу.

Про це повідомила прес-служба КВУ на сторінці у Facebook. 

"У березні 2019 року народні депутати показали рекордно низькі показники участі в голосуваннях Верховної Ради. Відразу 111 народних депутатів не проголосували жодного разу за місяць (не натискали "за", "проти", "утримався"). Для порівняння: у лютому жодного разу не проголосували 12 депутатів", - йдетьс в повідомленні.

Не голосували, в тому числі, народні депутати, які є кандидатами на пост Президента України. 8 із 14 політиків не проголосували в березні жодного разу. Зокрема, Юлія Тимошенко, Олександр Шевченко, Олександр Вілкул, Сергій Каплін, Олег Ляшко, Аркадій Корнацький, Віктор Бондар, Віталій Купрій. Частина кандидатів взяли участь лише в кількох голосуваннях.

Сергій Тарута взяв участь в 0,18% голосувань, Ольга Богомолець – 1%, Юрій Дерев’янко – 2%, Юрій Бойко – 4%. Найвищі показники голосувань серед кандидатів у Президенти у Віктора Кривенка (53%) та Юрія Тимошенка (64%). "Участь у виборах не звільняє кандидатів від їх обов’язків як народних депутатів. Це стосується, в тому числі, участі в голосуваннях Верховної Ради.

Однак частина кандидатів вже повністю працюють у виборчому форматі, а тому в Раді не з’являються. Також парламент зараз працює над розглядом поправок до т. зв. мовного закону, що само по собі розглядається як технічна й неважлива робота.

В результаті у березні відразу 111 депутатів жодного разу не проголосували. Це абсолютний антирекорд за час роботи ВР 8 скликання", - заявив голова КВУ Олексій Кошель. У березні було проведено 13 пленарних засідань ВР, на яких відбулося 566 голосувань. Усі вони стосувалися розгляду поправок до проекту Закону про забезпечення функціонування української мови як державної (№5670-д).

Нагадаємо, представники української інтелігенції закликали народних депутатів підтримати закон про мовну політикув Україні за номером 5670-д. 4 жовтня, в першому читанні  Верховна Рада ухвалила законопроект №5670-Д "Про забезпечення функціонування української мови як державної".

Читайте також:Ляшко ледь не зірвав годину запитань до уряду