Політика
27 березня 2019
Після заяви Луценка в США почалося розслідування відмивання 1,8 млрд доларів Байденом і Коломойським
У США набирає обертів новий скандал, і на цей раз не обійшлося без представників України.
news-image

У США набирає обертів новий скандал, і на цей раз не обійшлося без представників України, пише «Є!» з посиланням на bigmir.net.

Відправною точкою стали заяви, зроблені генеральним прокурором Юрієм Луценком в інтерв'ю виданню The Hill. Зокрема, Луценко у другій частині свого інтерв'ю говорить, що звільнення екс-генпрокурора Віктора Шокіна пов'язано зі справою компанії Burisma, де в раді директорів з 2015 року працює син Джо Байдена - Хантер.

Нагадаємо, компанією Burisma володіє колишній міністр екології часів Януковича Микола Злочевський. За словами генерального прокурора, згідно з документами справи, члени ради директорів Burisma отримали 17 млн ​​доларів сумнівного походження.

А справу за компанії після звільнення Шокіна передали в настільки улюблене посольством США НАБУ, де його по-тихому закрили. Варто відзначити, що глава НАБУ Ситник, недавно викритий в шпигунстві проти Трампа, завжди користувався особливою прихильністю адміністрації Обами.

Тобто, виходить, що віце-президент США дозволяв собі втручатися в справи України заради того, щоб його син міг і далі наживатися на, очевидно, вкрадених у українців засобах. Втім, не зайвим буде згадати і інші «подвиги» Байдена в Україні.

Процитуємо абзац зі статті PJ media: 

«Відносини сім'ї Байденом з українською компанією Burisma полягали в тому, щоб виключити одного з найвідоміших банкірів країни, Ігоря Коломойського, зі списку заборон на видачу віз в США. Під керівництвом Байдена допомогу в розмірі 3 мільярдів доларів надійшла в Україну, і компанія його сина була причетна до зникнення 1,8 мільярда доларів цих грошей».

За даними авторів, ці гроші надійшли від МВФ на рахунки в «ПриватБанку», тоді ще належав Коломойському, а потім зникли. Причому, в статті йдеться про те, що, за даними «Наших Грошей», «ця угода на 1,8 мільярда доларів за допомогою підроблених контрактів була просто операцією з відмивання коштів».

Так, ця тема і раніше фігурувала в американських ЗМІ, але тепер вона отримала нові підтвердження, і прихильники Дональда Трампа вже говорять про початок розслідування. А ми можемо говорити про фактично хабарах, які отримував Джо Баден від українських олігархів.

З якими він робив «маленький», але дуже незаконний «бізнес». У сухому залишку ми отримуємо таку ось дивну підтримку України з боку адміністрації Обами: підтримуємо, але не всіх, а тільки тих, хто з нами «працює». І тримаємо їх «на короткому повідку». І в цьому контексті, до речі, варто звернути увагу на обережні (поки що) заяви все тих же прихильників Трампа: 

«Тепер ми розуміємо, чому Обамі було OK, коли Путін забрав Крим, і чому він не направляв Порошенко військову допомогу».

Читайте також:Луценко збрехав, коли звинувачував Йованович