Спорт
27 березня 2019
Португалія подала протест на матч з Україною
Федерація футболу Португалії звернулася до УЄФА із закликом покарати збірну України.
news-image

Федерація футболу Португалії звернулася до УЄФА із закликом покарати збірну України технічною поразкою у відбірковому поєдинку на Євро-2020, повідомляє УНН з посиланням на Futebol365.pt, передає «Є!»

Португальська сторона стверджує, що нападник Жуніор Мораес порушив правила натуралізації, а "жовто-блакитна" збірна має за це відповісти.

За повідомленнями видання, Федерація футболу Португалії вважає, що Мораес не виступав і не прожив в Україні безперервно п'ять років та отримав українське громадянство із порушенням.

Справа в тому, що після 4 років та 8 місяців виступів на території України за "Металург" Д і "Динамо", 31-річний бразилець відправився по оренді до чемпіонату Китаю виступати за ФК "Тянцзинь", а вже потім перейшов до ФК "Шахтар". За правилами ФІФА задля натуралізації гравець має прожити в країні безперервно п'ять років.

Зазначається також, що за подібне порушення, згідно з правилами ФІФА, національній збірній має бути зарахована технічна поразка з рахунком 0:3 в тих матчах, в яких брав участь або був заявлений натуралізований футболіст.

Читайте також: П'ятов увійшов до п'ятірки кращих гравців національних збірних із футболу