Світ
29 березня 2019
Папа Римський отримав у подарунок скульптуру в подяку за допомогу Україні (фото)
Папа Римський Франциск отримав у подарунок скульптуру розп’яття Ісуса Христа як подяку від українців за допомогу нашій країні.
news-image

Папа Римський Франциск отримав у подарунок скульптуру розп’яття Ісуса Христа як подяку від українців за допомогу нашій країні.

Про це повідомляє Апостольська нунціатура в Україні, пише «Є!» з посиланням на uatv.ua.

“Твір було замовлено та вручено Папі Римському українською меценаткою Стеллою Беньяміновою. Автор скульптури – український митець Олександр Животков, чиї роботи глибоко пройняті релігійним духом”, – сказано в повідомленні.

Зазначається, що Стелла Беньямінова цим жестом хотіла висловити подяку від усього українського народу за постійну підтримку Понтифіка постраждалим від конфлікту, що триває в Україні, зокрема, за ініціативу “Папа для України”.

Завдяки цій ініціативі вдалося зібрати 16 млн євро, що були виділені особисто Папою і пожертвувані різними парафіями з усієї Європи для допомоги понад 800 тисячам осіб, які постраждали від конфлікту на Сході країни.

“Папа Франциск був глибоко вражений жестом та посланням Стелли Баньямінової. Він освятив розп’яття, що тепер, за бажанням Понтифіка, прикрашатиме хол “Його університету”, – розповіли в прес-службі Апостольської нунціатури.

Читайте також:Цього дня народився останній гетьман Лівобережної України