Події
29 березня 2019
Сюмар: деякі парламентські журналісти співпрацюють зі спецслужбами Росії
СБУ передала нардепу список цих журналістів.
news-image

Служба безпеки передала голові комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторії Сюмарсписок акредитованих у Верховній Раді журналістів, які співпрацюють зі спецслужбами Росії. Про це Вікторія Сюмар заявила в інтерв'ю «Укрінформу», передає «Є!» із посиланням на Лівий берег.

«У мене є частина подань від Служби безпеки України, що такі "журналісти" співпрацюють з російськими спецслужбами. Вони спочатку провокують певні ситуації, знімають їх, а потім вирізують фрагменти відео та передають їх російським телеканалам. Для чого це робиться? Саме для інформаційної війни проти України: спочатку спровокувати, а потім активно масово використовувати це в засобах пропаганди», - стверджує Сюмар.

Крім того, вона підкреслила, що на цей момент у Верховній Раді офіційно акредитовано 4 тисячі журналістів і чимало з цих людей роблять там "невідомо що". 

Через таку кількість журналістів ще 2017 року Сюмар зареєструвала законопроект про порядок інформування діяльності суб'єктів владних повноважень. У проекті пропонувалося, зокрема, зобов'язати журналістів акредитуватися на кожну сесію Ради окремо. Але законопроект відкликали.

Читайте також: Депутатка стала першою жінкою-стипендіатом із України за програмою Єльського університету