Суспільство
4 квітня 2019
На Тернопільщині відновлюють єдиний в Україні середньовічний замок, в якому живуть люди
В одному з вцілілих флігелів Микулинецького замку живе дочка улюбленої служниці останньої власниці замку — Юзефи Рей.
news-image

На Тернопільщині найбільше в Україні замків, палаців та історичних фортифікаційних споруд. Більшість з них – напівзруйновані. Держава на їх реставрацію коштів не виділяє, пише «Є!» з посиланням на портал Чортків.

Від Микулинецького замку залишилися лише ці стіни. Однак і їх могло не бути, якби не працівники національного заповідника “Замки Тернопілля”. Зараз тут проводять консерваційні роботи, аби фортеця не зруйнувалася вщент.

“Відтворили 2 бійниці, так як вони були закладені при будівництві того замку. Звозимо камінь, готуємо матеріал для консервації оцих стін-обвалів”, каже завідувач Микулинецького сектора Теребовлянського відділу Національного заповідника “Замки Тернопілля” Богдан Кордуба.

Цей замок – єдиний середньовічний замок в Україні, у якому живуть люди. В одному з вцілілих флігелів живе дочка улюбленої служниці останньої власниці замку — Юзефи Рей. Вона законно отримала цю частину замку у спадок від графині. Тепер подвір’я охороняють дві вівчарки, а самої господині ми не застали вдома. 

Читайте також:У Києві планують відкрити перший музей науки та техніки з інтерактивними експонатами