Світ
5 квітня 2019
Глава правління Swedbank пішов у відставку на тлі скандалу про відмивання грошей
У п’ятницю вранці Swedbank опублікував прес-реліз, у якому повідомив, що глава правління Ларс Ідермарк ухвалив рішення піти зі свого поста.
news-image

Глава правління одного з найбільших банків Швеції Swedbank Ларс Ідермарк залишає посаду на тлі гучного скандалу про відмивання грошей.

Про це повідомляє «Є!» з посиланням на "Європейська правда".

У п’ятницю вранці Swedbank опублікував прес-реліз, у якому повідомив, що глава правління Ларс Ідермарк ухвалив рішення піти зі свого поста.

"Після нещодавніх потужних дебатів про Swedbank і проблем щодо поведінки банку у зв’язку з підозрами у відмиванні грошей в країнах Балтії я виявив, що спричинена цим увага ЗМІ є несумісною з моєю роботою на посту генерального директора в лісопромислової групи Sdra. Тому я вирішив, що найкраще рішення полягає в моєму негайному відході з посади голови правління Swedbank", - цитує банк заяву Ідермарка.

Наприкінці березня рада директорів Swedbank відправила у відставку головну виконавчу директорку Біргітте Боннесен на тлі скандалу з відмиванням грошей.

Нагадаємо, за даними оприлюдненого 20 лютого розслідування, Swedbank може бути причетним до багатомільярдного відмивання коштів через естонську філію Danske Bank, яка, як вважають, стала центром відмивання грошей з країн колишнього СРСР, зокрема Росії та Азербайджану.

За даними телекомпанії SVT, у період між 2007 та 2015 роками приблизно півсотні клієнтів Swedbank перевели близько 40 млрд крон (за підрахунками шведів, ідеться про $ 5,8 млрд) підозрілих коштів між Swedbank та Danske Bank.

У розслідуванні стверджується, що президент-утікач Віктор Янукович, заочно засуджений в Україні до 13 років ув’язнення, використовував для виведення грошей з України Swedbank.

Читайте також:В особняку під Одесою знайшли тіло вбитого господаря зі слідами тортур (фото)