Світ
5 квітня 2019
Японці «лякаються» 10-денними вихідними на честь коронації принца
Жителі Японії надто стурбовані прийдешніми канікулами в країні.
news-image

Жителі Японії надто стурбовані прийдешніми канікулами в країні, які триватимуть з 27 квітня по 6 травня 2019 року.

Про це повідомляє «Є!» з посиланням на ZIK.

27 квітня в Японії розпочнеться 10-денне свято. Воно повʼязане з початком нової ери Рейв (Краса і гармонія), коли імператор Акіхіто зречеться престолу, щоб звільнити місце для свого старшого сина Нарухіто, чиє правління розпочнеться 1 травня. Саме свято закінчиться 6 травня.

Деякі працівники з жахом очікують на 10-денну перерву. Вони не знають, чим зайняти стільки вільного часу, і стурбовані тим, що туристичні об’єкти будуть переповнені.

«Чесно кажучи, я не знаю, як провести час, коли нам несподівано дають 10 днів відпустки», – прокоментував виданню цю подію працівник фінансової індустрії Сейшу Сато.

Зокрема, не радіють таким довготривалим вихідним люди, які працюють за контрактами, в яких зазначається, що їхня робота оплачується погодинно або щодобово. Вони стурбовані тим, що через вихідні їхній дохід сильно скоротиться.

Оскільки освітні установи на цей час також будуть закриті, то деякі японці, які працюють у сфері послуг і проведуть свята на роботі, переймаються, що не зможуть приділити достатньо часу і чимось зайняти своїх дітей, які гулятимуть 10 днів.

«Для батьків, які працюють у сфері послуг, 10 днів відпустки – це головний біль. Післяшкільний догляд, дитячі садки – все закрито», – цитує видання стурбованого батька.

Опитування, проведене онлайновим туристичним агентством Expedia Japan, показало, що японці беруть найкоротшу щорічну відпустку серед працівників 19 країн світу. Середньостатистичний працівник в Японії протягом року йде у відпустку лише на 10 днів.

125-й японський імператор Акіхіто в серпні 2016 року в спеціальному зверненні до народу висловив бажання передати престол своєму старшому сину – принцу Нарухіто. Він стане першим за 200 років імператором, який залишає престол за власним бажанням. 

Читайте також:Популярні напої збільшують ризик раку, – вчені