Події
9 квітня 2019
Укрзалізниця: фанати «Карпат» розгромили три вагони потяга
Правоохоронців викликали майже на кожну станцію по ходу слідування поїзда, але марно.
news-image

Уболівальники футбольного клубу "Карпати" розгромили три вагони в потязі Львів – Запоріжжя. Про це заявляють у понеділок у ПАТ "Укрзалізниця", передає «Є!»

Подія сталася 6 квітня.

"З огляду на скарги пасажирів та працівників поїзної бригади, винуватцями безладу виявилися 250 пасажирів — вболівальники ФК "Карпати", які сіли в поїзд на станції Львів", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що правоохоронців викликали майже на кожну станцію по ходу слідування поїзда, але "жоден із представників Нацполіції, які приїжджали на виклики, не вжив заходів для врегулювання ситуації та вгамування хуліганів".

Зокрема, у поїзді № 120 Львів — Запоріжжя пасажири розбили скло у вікнах та тамбурах вагонів – загалом 12 вікон, викинули з поїзда 21 матрац, 25 подушок, 25 постільних комплектів, одну зимову ковдру та три вогнегасники.

Укрзалізниця звернулася до МВС із проханням про супровід пасажирських поїздів працівниками поліції або Національної гвардії для забезпечення дотримання громадського порядку.

В свою чергу в Нацполіції повідомляють, що діяли в рамках своїх повноважень та перевіряють інформацію про завдану футбольними фанатами шкоду залізничникам.

Про це у коментарі "Українській правді" сказав 8 квітня речник Нацполіції Ярослав Тракало.

"Група вболівальників "Карпат" виїхала потягом Львів-Запоріжжя. Вони були сконцентровані в у вагонах номер 4, 5 та 6. Після проходження станції Тернопіль до поліції надійшло звернення від начальника потяга, що група людей вчиняє хуліганські дії", – розповів він.

За його словами, на станції  Хмельницький потяг зустрічали підрозділ поліції ТОР (Тактико-оперативне реагування –ред.), слідчо-оперативна група та поліція особливого призначення.

"Слідчо-оперативна група зайшла до потяга та задокументувала в тамбурах 4 і 5 вагону розбиті шибки. Велася відео фіксація. Були відібрані заяви у провідника і начальника потяга. Перевірка зазначених фактів триває", – сказав речник Нацполіції.

Стосовно ж закликів про супровід пасажирських поїздів поліцією Тракало нагадав, що в 2014 році транспортна міліція, яка фінансувалася частково з держбюджету, а частина – з кошторису "Укрзалізниці", була ліквідована, та пояснив наступне.

"Нацполіція неодноразово пропонувала "Укрзалізниці" укласти договір на здійснення супроводу та охорони з поліцією охорони на договірних умовах. На цю пропозицію УЗ не пристала і у відповідь зазначила що має власну воєнізовану охорону, а відтак послуг за алгоритмом укладення відповідних договорів з поліцією охорони не потребує".
Читайте також: Потяг Кошице-Мукачево виконав перший тестовий рейс