Події
10 квітня 2019
Медведчук: Донецьк, Луганськ і Москва згодні з нашим планом повернення Донбасу Україні
Медведчук впевнений, що мирний план допоможе відновити економіку як на непідконтрольній зараз території, так і в цілому країни.
news-image

Донецьк, Луганськ і Москва згодні з планом партії «Опозиційна платформа - За життя» по поверненню України контролю над всією територією Донбасу. Про це заявив глава політради цієї партії Віктор Медведчук в інтерв'ю телеканалу «112 Україна», пише «Є!».

«Самостійно Україна з цим не впорається, але в цьому немає необхідності. Адже ми повернемо мир на Донбас, припинимо бойові дії, в тому числі і нашим планом-концепцією, на який вже дали попередньо згоду Донецьк, Луганськ і Москва», - заявив Медведчук.

За його словами, в плані встановлення миру «Опозиційною платформою - За життя» прописані такі пункти.

«Передбачено й вільна економічна зона, і питання, пов'язані з фінансовою, економічною, бізнес-діяльністю на цих територіях. І при цьому, якщо це буде поєднуватися, а я впевнений, що буде, з міжнародною європейською допомогою, за допомогою тієї ж РФ, про що неодноразово говорилося і про що публічно неодноразово стверджувалося, то, безумовно, ми зможемо через кілька років вийти з ситуації кризи на цих територіях», - підкреслив політик.

Медведчук впевнений, що мирний план допоможе відновити економіку як на непідконтрольній зараз території, так і в цілому всієї країни.

«Відновлення інфраструктури буде головним завданням, так як мова йде не тільки про інфраструктуру, але, найголовніше, про створення умов життя людям, а також економічного і індустріального потенціалу Донбасу десь в розмірах або в обсязі 15-18% від всього економічного потенціалу України», - підсумував Віктор Медведчук.

Читайте також:ООС: Бойовики били з мінометів, БМП і гранатометів, без втрат