Світ
10 квітня 2019
Ватикан почав розслідування через дівчину, яка зникла десятки років тому
Анонім рекомендував зазирнути всередину могили, "на яку вказує ангел на кладовищі".
news-image

Ватикан вперше почав власне розслідування у справі Емануель Орланді, 15-річної дівчинки з  Ватикану, яка зникла влітку 1983 року. Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Associated Press, передає «Є!»

Орланді була дочкою члена поліції Ватикану, і останній раз її бачили, як вона йшла з уроку музики. Протягом десятиліть були різні теорії про те, хто її викрав і чому так і не знайшли її тіло.

Адвокат сім'ї Орланді, Лаура Сгро, підтвердила у середу початок розслідування.

Вона сказала, що "державний секретаріат санкціонував початок розслідування могили на Тевтонського кладовищі у Ватикані". Таке рішення було ухвалене після того, як анонім рекомендував зазирнути всередину могили, "на яку вказує ангел на кладовищі".

На могилі є мармуровий ангел, що тримає табличку з написом "Спочивай з миром" латиною над надгробною плитою з написом, присвяченим німецькому принцу, який був призначений архієпископом у 1857 році.

Експерти вже оглядали могилу і прийшли до висновку, що її відкривали щонайменше один раз.

Протягом багатьох років справа Орланді була пов'язана з численними версіями, починаючи від спроби вбити Папу Іоанна Павла II до фінансового скандалу банку Ватикану та кримінального злочину в Римі.

У жовтні минулого року про цю справу знову заговорили через фрагменти кісток, які були виявлені під час реконструкції над прибудовою до посольства Ватикану.

Читайте також: Таємниця Ватикану: знайдені у посольстві кістки належать жінці