Суспільство
14 квітня 2019
Українців можуть позбавити вихідного 9 травня
Поки 9 травня залишається вихідним днем синхронно з РФ, то цей день буде мати російсько-радянський формат.
news-image

Про це в інтерв’ю журналістам розповів глава Українського інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович, інформують Економічні новини, повідомляє «Є!».

За його словами, він планує докласти якомога більше зусиль, щоб скасувати вихідний день 9 травня через його зв’язок з Російською Федерацією.

«Поки 9 травня залишиться вихідним днем синхронно з РФ, то цей день буде мати російсько-радянський формат. Це, безперечно, буде використовуватися Росією », – запевняє історик.

В’ятрович як приклад нагадав, що, коли день 7 листопада (День Жовтневої революції) був вихідним і майже щороку в цей день відбувалися різні сутички і бійки. Після скасування скандального вихідного все забули, що 7 листопада взагалі колись було приводом для політичних суперечок.

Крім цього, Володимир В’ятрович зазначив, що 9 травня повинен залишитися Днем перемоги над нацизмом, і саме в цей день повинні згадувати ветеранів Другої світової війни, зокрема ветеранів Червоної армії. Зате, очищувач інституту нацпам’яті пропонує зробити вихідним день пам’яті і примирення.

«8 травня має бути державним вихідним і формат святкування 8 травня зовсім інший», – резюмував він.

Читайте також:Японці «лякаються» 10-денними вихідними на честь коронації принца