Події
16 квітня 2019
Сайт Президента оприлюднив указ про звільнення Семочка
Раніше в СБУ повідомили, що розпочали кримінальне провадження за статтею "державна зрада".
news-image

Офіційний сайт Президента України оприлюднив указ про звільнення Сергія Семочка з посади першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки. Документ №143/2019 викладено у відкритий доступ, передає «Є!»

"Звільнити Семочка Сергія Олексійовича з посади першого заступника Голови Служби зовнішньої розвідки України", - йдеться у документі.

Нагадаємо, Президент Петро Порошенко заявив, що 12 квітня звільнив першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки Сергія Семочка.

Про це він сказав на НСК «Олімпійський», куди прибув для участі у дебатах із кандидатом у президенти України Володимиром Зеленським. 

Проте станом на п’ятницю, 12 квітня, цього документу на сайті Адміністрації президента не було. Він з’явився у понеділок, 15 квітня.

Раніше журналісти оприлюднили результати власного розслідування про статки першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки Сергія Семочка. Його сім'я нібито володіє трьома будинками загальною вартістю близько $ 8 млн, а родичі мають російські паспорти. За даними ЗМІ, родичі Семочка постійно "курсують" між Києвом та анексованим Кримом. На початку грудня контррозвідка підтвердила, що дружина та дочка Семочка мають російське громадянство. НАБУ відкрило справу Семочка за статтею "незаконне збагачення". Згодом в СБУ повідомили, що розпочали кримінальне провадження за статтею "державна зрада". Сам Семочко заявив що не має стосунку до будинків під Києвом вартістю в мільйони доларів, а його дружина є виключно громадянкою України.

Читайте також: Топ-розвідник України має майно на мільйони доларів та родину із паспортами РФ