Політика
16 квітня 2019
Конституційний суд готується скасувати люстрацію та обмежити або приховати е-декларування, - Transparency International
Можливо, це буде зроблено до інавгурації.
news-image

За інформацією глави правління Transparency International Україна Ярослава Юрчишина, Конституційний суд готується скасувати люстрацію та обмежити або приховати електронне декларування держслужбовців. Як інформує Цензор.НЕТ, про це він написав у Фейсбуці, передає «Є!»

"Те, що авангардом реакції виступають політично-вмотивовані судові рішення, за тотального відсторонення прокуратури (Савченко-Рубан, Шарій, справи Привату), очікувано. Про це колеги з Громадської ради доброчесності говорили, та ні, кричали на кожному кроці після того, як їх викинули фактично з процесу оцінки суддів. Можна до безкінечності пишатися Верховним судом (сумнівні, до речі, гордості), але переатестація загальних суддів уже себе показала: якщо переатестовувати людей Портнова, то він нікуди із судів не дінеться навіть сидячи у Відні. Особливо коли до влади приходить його колега Андрій Богдан, керівник тіньового штабу Зе та уповноважений з боротьби з корупцією в уряді Азарова:). Після революції кандидат у депутати від БПП", - написав він.

За інформацією Юрчишина, КС готує скасування люстрації та обмеження е-декларування:

"Є інформація, що Конституційний суд України найближчим часом скасує люстрацію та обмежить/приховає електронне декларування. Поспішають, щоб встигнути в період до інавгурації. Щоб навішати всіх собак на чинного гаранта. Багато в чому заслужено. І розчистити поле для нового".
"Судова гілка влади - це ключовий балансоутворюючий фактор у демократії. У нас її немає. Тому відкрите поле для монополізації влади. Чи вистачить у нас розуму не дозволити цьому статися? З огляду на те, що більшість готова голосувати за віртуального кандидата, - є сумніви. Але боротися треба", - додав Юрчишин.