Події
16 квітня 2019
У Братиславі встановлять пам'ятник Тарасу Шевченку
Крім того, буде надано приміщення для українського культурного центру.
news-image

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман досяг домовленості з прем'єр-міністром Словаччини Петером Пеллегріні про надання приміщення для українського культурного центру, а також встановлення пам'ятника Тарасу Шевченку в центрі Братислави, передає «Є!» із посиланням на Інтерфакс.

Як повідомляє у вівторок прес-служба Кабінету Міністрів України, під час зустрічі з українською діаспорою у Словаччині В.Гройсман повідомив про результати переговорів із прем'єр-міністром П.Пеллегріні, зокрема розповів, що домовився про надання приміщення для українського культурного центру, а також встановлення пам'ятника Тарасу Шевченку в центрі Братислави.

Згідно з повідомленням, наразі у Словаччині проживають майже 8 тис. етнічних українців - вихідців із Центральної та Західної України. Найбільш численною і представницькою організацією іноземних українців у Словаччині є Союз русинів-українців.

Також тут працює Спілка українських письменників Словаччини, є сім середніх навчальних закладів із вивченням української мови та літератури, зокрема Об'єднана школа-гімназія ім.Т.Шевченка міста Прешова з українською мовою навчання, працюють кілька народних ансамблів, друкуються кілька газет, є своя радіостанція.

Читайте також: В Одесі з'явилися пам'ятники Трампу та Кім Чен Ину