Політика
17 квітня 2019
Зброя, ножі та газові балончики: що не можна брати на дебати на НСК «Олімпійський»
Стадіон здатний вмістити близько 70 тис. глядачів.
news-image

Директор Департаменту комунікації МВС України Артем Шевченко заявив, що перевірки на НСК "Олімпійський" під час дебатів будуть "глибокі і прискіпливі", тож закликав не вступати в конфлікти з правоохоронцями і лояльно ставиться до прохань показати сумки, застосування металошукачів і т. д. Про це він повідомив під час політичного ток-шоу "Пульс" на телеканалі "112 Україна", пише «Є!».

"Сили МВС абсолютно готові і мають всі необхідні ресурси, включаючи резерви, для того, щоб забезпечити безпеку, але за однієї умови: обидва лідери двох політичних таборів, що протистоять один одному, і їх прихильники будуть налаштовані на мирний характер цього справді незвичайного масового заходу", - сказав Шевченко.

Він просить всіх відповідально поставитися до всіх заходів безпеки, які будуть забезпечуватися силами Національної поліції, Національної гвардії і ДСНС.

"Будь ласка, всі, хто зможе і захоче туди прийти, ні в якому разі не беріть з собою нічого, що може бути використане як зброя, навіть якщо вона легальна, наприклад газові балончики, ножі, метальні предмети. Також нічого, що може бути використано як піротехніка", - акцентував увагу директор Департаменту комунікації МВС.

Команди кандидатів у президенти Петра Порошенка і Володимира Зеленського уклали тристоронню угоду з НСК "Олімпійський" про оренду стадіону на вечір 19 квітня. 

Як повідомлялося, в неділю, 14 квітня, чинний президент прибув на стадіон НСК "Олімпійський" для дебатів з Володимиром Зеленським, проте останній не приїхав.

Проведення передвиборних дебатів передбачено виборчим законодавством. Згідно з законом, дебати повинні відбутися в останню п'ятницю перед днем виборів. Офіційні дебати повинні проходити в студії громадського мовника в строго визначений час.

Також формат дебатів можливий як частина передвиборчої агітації. 

Активно тема дебатів почала обговорюватися 3 квітня, коли Володимир Зеленський опублікував відеозвернення, в якому викликав Порошенко на дебати на НСК "Олімпійський". Він заявив, що "дає на роздуми 24 години". Порошенко відповів і заявив, що закон передбачає інші умови проведення дебатів, проте погодився дискутувати на стадіоні.

Читайте також:Порошенко погодився на дебати 19 квітня на стадіоні